تبیین و نقد مبانی اخلاقی مهاجرت نخبگان علمی ایران از منظر مبانی اخلاقی هجرت پیامبر اسلام (ص)
کد مقاله : 1000-CONGRESS-FULL
نویسندگان
سیدنورالدین بهروزی نیک *
گروه آموزشی علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده مقاله
توجه به اخلاق مبتنی بر دلائلی است که صبغه دینی و فلسفی دارند. ادیان بزرگ همگی دغدغه های روزافزونی نسبت به روند زیست اخلاقی از خود نشان داده اند، به نحوی که پیامبر اکرم (ص) هدف از بعثت خود را تکمیل مکارم اخلاقی می داند. تأملات در مبانی فلسفی نیز یکی از دلائلی است که می تواند پشتوانه اخلاق گرایی باشد، هر چند مبانی فلسفی متعددند، لیکن مبانی ارزش شناختی نزدیکترین ارتباط را با اخلاق داراست.
از طرفی مهاجرت و هجرت سابقه ای تاریخی و بس طولانی دارد، که نقطه عطف آن برای ما می تواند هجرت پیامبر اسلام (ص) باشد، در همین راستا یکی از ابرچالش های فعلی نظام تعلیم و تربیت ما مهاجرت نخبگان علمی می باشد، که این مهاجرت می تواند دلایل اخلاقی داشته باشد، در همین راستا تبیین مبانی اخلاقی مهاجرت نخبگان با معیار و ملاک مبانی اخلاقی پیامبر اکرم (ص) نه تنها دارای اهمیت بلکه ضروری بنظر می رسد. بنابراین مسأله پژوهش تبیین و نقد مبانی اخلاقی مهاجرت نخبگان ایرانی از منظر مبانی اخلاقی هجرت پیامبر اکرم (ص) می باشد.
اهداف پژوهش عبارتند از:
. تبیین مبانی اخلاقی مهاجرت نخبگان علمی ایران.
. تبیین مبانی اخلاقی هجرت پیامبر اسلام (ص).
. نقد مبانی اخلاقی مهاجرت نخبگان از منظر مبانی اخلاقی پیامبر اسلام (ص).
این پژوهش به نوعی جزء مطالعات فلسفی و کیفی بوده و در آن از روش تفسیر و تحلیل مفهومی و نقد استفاده می شود. جامعه پژوهش شامل اسناد، مقالات، کتاب ها و دیگر آثار مرتبط با موضوع می باشند که به روش هدفمند نمونه گیری خواهند شد. با توجه به ماهیت پژوهش از عملیات فیش برداری استفاده می شود و برای تجزیه و تحلیل داده ها از شیوه توصیفی - تحلیلی استفاده شده و تحلیل داده ها به صورت موضوعی در قالب یک مقوله بندی، طبقه بندی، تحلیل محتوایی و ... می باشد.
کلیدواژه ها
کلید واژگان: مهاجرت، مبانی اخلاق، نخبه علمی، پیامبر اسلام (ص).
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر